KURS ZA LJUBITELJE VINA

KURS ZA LJUBITELJE VINA

Sveobuhvatan kurs namenjen za sve koji vole da uživaju u vinskoj kapljici, a malo znaju o vinu. Ovaj kurs obuhvata  učenje  o najpoznatijim vinskim sortama, regionima, čitanju vinske etikete, slaganju vina i hrane, kao i učenje o pravilnoj degustaciji, servisu vina i ocenjivanju kvaliteta vina. Obuka je koncipirana tako da se pored teorijskog dela, polaznici i praktično obučavaju o načinu konzumiranja i ocenjivanja kvaliteta vina,  što podrazumeva probanje preko 50 različitih vina iz svih krajeva sveta. Kroz ovakav pristup edukaciji, polaznici će naučiti kako da prepoznaju dobre i loše karateristike vina, arome vina, godinu berbe, sortu, region… Pored predavanja o vinima, kurs obuhvata i predavanja o pojačanim vinima i žestokim alkoholnim pićima (rakije, brendi, viski, burbon, vodka, rum, džin, tekila, likeri).

Kurs mogu da pohađaju svi ljubitelji vina bez predznanja o vinima, ali i oni koji žele više da saznaju o ovoj temi bez obzira da li žele profesionalno da se bave vinskim poslom (somelijeri, turistički vodiči specijalizovani za vinske ture, vinski trgovci…) ili jednostavno žele da prošire svoje znanje iz ove oblasti.

Trajanje kursa: 4 nedelje

Plan i program:

29. mart 2018. 18-21h – Uvod u vinarstvo i vinogradarstvo, senzorna analiza vina, tehnike degustacije,vinski bonton

30. mart 2018. 18-21h – slaganje vina i hrane,servis vina, čitanje vinske etikete

2. april 2018. 18-21h – Vina Srbije i regiona

3. april 2018. 18-21h – Vina Francuske i Italije

12. april 2018. 18-21h – Vina Španije i Portugalije

13. april 2018. 18-21h – Vina Nemačke, Austrije

16. april 2018. 18-21h – Vina SAD, Australije, Novog Zelanda , Južne Amerike

17. april 2018. 18-21h – Penušava vina, pojačana vina

18. april 2018. 18-21h – Žestoka pića

Za svaki čas predviđene su degustacije vina i hrane.

Svi polaznici nakon uspešno položenog ispita dobijaju sertifikat Vinske Akademije Srbije.

Cena obuke: 270 EUR

U cenu je uključen materijal za polaganje ispita, predavanja, sva vina i hrana koja će se probati tokom obuke kao i izrada sertifikata.

Mesto održavanja: Sremski Karlovci, Institut za vinogradarstvo, ogledno dobro Poljoprivrednog fakulteta, Univerzitet u Novom Sadu (ulica: Karlovačkih đaka 35)

Kako doći do nas: Za sve koji ne poseduju sopstveno vozilo (ili jednostavno ne žele da voze), najbolje rešenje je linijski taksi za Sremske Karlovce koji vozi po ceni autobuske karte (160,00 dinara po osobi) do bilo kog odredišta u Sremskim Karlovcima. a putnike kupi bilo gde na Bulevaru Oslobođenja.

Telefon Novus linijski taxi za Sr. Karlovce – 063 509700. Dakle, pozovete ih par sati pre planiranog dolaska za Sr. Karlovce i rezervišete mesto za vreme koje vam odgovara i onda ih u ugovoreno vreme sačekate negde na Bulevaru Oslobodjenja gde vama odgovara najviše.
Ovaj prevoz važi za one koji idu iz Novog Sada. Za one koji dolaze iz Beograda, birajte autobuse koji idu starim putem za Novi Sad ili odaberite voz. Svi oni koji idu autom, navigacija je najbolja opcija.

POSLEDNJI TERMIN ZA PRIJAVU: PET DANA PRE POČETKA OBUKE!

PRIJAVA ZA KURS ZA LJUBITELJE VINA
OTKAZIVANJE I POVRAĆAJ TROŠKOVA