WSET Level 2 Award in Wines

WSET Level 2 Award in Wines predstavlja detaljniju obuku za one koji rade u vinskom sektoru kao i za sve vinske entuzijaste

WSET Level 2 – Award in Wines bavi se učenjem o uticaju klime, vinifikacije i različitih sorti grožđa na kvalitet i stil vina, širom sveta. Pored učenja o vinskim sortama i regionima, kroz ovaj nivo polaznici stiču znanje i o penušavim i pojačanim vinima. Osim početnika koji tek ulaze u vinski svet, ovaj nivo predstavlja i mogućnost za profesionalno usavršavanje za sve one koji su već u vinskom poslu, kako bi prošili svoja znanja i veštine. Tokom ove obuke, polaznici će imati priliku da se, pored teorjiskog dela i praktično usavršavaju kroz degustaciju domaćih i stranih vina kao i pojačanih vina.

Namenjen je budućim somelijeima, turističkim vodičima, studentima, vinskim trgovcima, budućim vinskim ekspertima, ali i ljubiteljima vina koji žele nešto više da nauče o vinu.

Za prijavu na ovaj kurs nije potrebno prethodno znanje, tako da je svako ko istinski želi da nauči osnove o vinu, kako da degustira i oceni vino, dobrodošao!

Poslednji termin za prijavu je dve nedelje pre početka obuke!

 • Učenje o proizvodnji vina kao i faktorima koji utiču na stil i kvalitet vina
 • Kako se degustira vino uz WSET Level 2 sistemski pristup degustaciji vina
 • Glavne bele i crne vinske sorte
 • Osnovne karakteristike i stilovi vina proizvedenih od najpoznatijih vinskih sorti na svetu
 • Vinski regioni sveta
 • Penušava vina i šampanjci
 • Slatka i pojačana vina
 • Čitanje vinske etikete
 • Degustacija i ocenjivanje vina – praktičan deo koji se primenjuje tokom svih časova

Svi WSET kursevi se održavaju na engleskom jeziku. Literatura za ispit kao i sam ispit su takođe na engleskom jeziku.

Svi polaznici WSET Level 2 Award in Wines dobijaju i gratis predavanje o osnovama žestokih alkoholnih pića!

47 500 RSD
U cenu je uključeno: literatura, predavanja, vina, ispit i obilazak  vinarija i vinograda u okolini, nakon odslušanog kursa.

Da bi polaznik dobio sertifikat, potrebno je da uspešno položi test koji se sastoji od 50 pitanja.

Nakon uspešno položenog ispita, polaznik dobija WSET Level 2 sertifikat koji je priznat u celom svetu!

Poslednji termin za prijavu je dve nedelje pre početka obuke!

Naredna obuka za WSET Level 2 Award in Wines počinje 17. septembra 2020. Obuka traje pet dana:

 • 17. septembar 2020. (17-20h)
 • 18. septembar 2020. (17-20h)
 • 19. septembar 2020. (10-13h)
 • 21. septembar 2020. (17-20h)
 • 22. septembar 2020. (17-20h)

Ispit će se održati 25. septembra od 17h do 18h

Svi WSET kursevi se održavaju na engleskom jeziku. Literatura za ispit kao i sam ispit su takođe na engleskom jeziku.

U slučaju da ne položite ispit, svako ponovno polaganje ispita se plaća 70 EUR u dinarskoj protivvrednosti

Obuka se održava na Institutu za vinogradarstvo u Sremskim Karlovcima (ulica Karlovačkih Đaka). Za više detalja i tačnu lokaciju kliknite ovde.

Otkazivanje potvrđenih mesta se prihvataju do 20 dana pre početka kursa. Administrativna taksa u vrednosti od 4500,00 će biti odbijena, a ostatak naknade za kurs biće vraćena polazniku (minus troškovi studijskog materijala čija vrednost zavisi od nivoa kursa).
Transfer potvrđenog datuma za pohađanje kursa može se izvršiti na drugog polaznika ili na drugi kurs, 20 radnih dana pre datuma početka rezervisanog kursa, uz nadokandu od 4500,00 koja se oduzima od već uplaćene sume kao i troškovi dodatnog studijskog materijala. Transfer se ne može izvršiti na sledeći datum kursa. Svi transferi podležu raspoloživosti.
Ako polaznik potvrđenu rezervaciju kursa otkaže tokom 20 radnih dana pre početke kursa ili u bilo koje vreme nakon početka kursa, nema povraćaja novca.
Naknada kursa biće vraćena u celosti ako Vinska Akademija Srbije izmeni datum početka kursa ili otkaže kurs zbog nedovoljnog broja prijavljenih polaznika. Obaveštenje će biti upućeno 10 radnih dana pre planiranog datuma početka kursa.
Prilikom prijave na kurs, važno je da polaznik da tačne podatke i adresu za isporuku studijskog materijala (neophodne knjige za odgovarajući kurs) i uveri nas da će neko biti na navedenoj adresi da primi paket u propisanom roku. Ukoliko se studijski materijal vrati u distributivni centar, pošto nije uspešno primljen od strane naručioca, automatski će dovesti do dodatnih troškova povratka studijskog materijala na trošak naručioca tj.polaznika kursa.
Predsednik Vinske Akademije Srbije
Ljubica Radan

GDE SE NALAZIMO?

Obuke se održavaju u Sremskim Karlovcima. Sremski Karlovci, Institut za vinogradarstvo, ogledno dobro Poljoprivrednog fakulteta, Univerzitet u Novom Sadu (ulica: Karlovačkih đaka)

Vinska Akademija Srbije

Janka Čmelika 18

21000 Novi Sad

Srbija

 

+381 63 8633122

skola.vina@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

Imate pitanje?

Kontaktirajte nas za sve željene informacije. Naš tim je uvek tu da Vam u najkraćem mogućem roku odgovori na sva pitanja.

Close Menu