O nama

Upoznajte Vinsku Akademiju Srbije

Vinska Akademija Srbije osnovana je sa plemenitim ciljem, da svakom ljubitelju vina, vinaru, vinogradaru obezbedi edukaciju koja će mu biti od velike pomoći kako za degustaciju vina, tako i za servis vina, slaganje vina i hrane i proizvodnju vina.

Vinska Akademija Srbije postala je deo najveće svetske vinske scene, odnosno deo najprestižnije i najcenjenije vinske škole na svetu (Wine and Spirit Education Trust). Time je u mogućnosti da svoje buduće polaznike uči po najvišim svetskim standardima, a uspešnim polaznicima dodeli sertifikat koji je priznat širom planete i najcenjeniji je među vinskim svetom.

Obuke se održavaju u ambijentu koji je okružen vinogradima u jednom od najlepših vinskih mesta, Sremskim Karlovcima. Time svaki od polaznika ima priliku da sazna i vidi gde počinje vinska priča, što predstavlja presedan prilikom vinskih obuka. Pored učenja o vinovoj lozi kao osnovi i polaznoj tački proizvodnje vina, na obukama polaznici uče o vinu kroz teorijski i praktičan deo tj. degustaciju vina. Teme se tiču osnova vinarstva i vinogradarstva, tehnike senzorne ocene i analize vina, servisa i vinskog bontona, slaganje vina i hrane kao i upoznavanje sa karakterističnim sortama najpoznatijih vinskih regiona. 

Značaj ovakvih obuka ogleda se i u sve većem broju poznavaoca vinske kapljice koji će svoje znanje moći da primene u sferama poput ugostiteljstva, turizma, proizvodnje vina, ali i u sferama običnog, neformalnog uživanja u vinu!

Vinska Akademija Srbije

Janka Čmelika 18

21000 Novi Sad

Srbija

 

+381 63 8633122

skola.vina@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

Imate pitanje?

Kontaktirajte nas za sve željene informacije. Naš tim je uvek tu da Vam u najkraćem mogućem roku odgovori na sva pitanja.