O nama

Upoznajte Vinsku Akademiju Srbije

VINSKA AKADEMIJA SRBIJE (WINE ACADEMY OF SERBIA) od novembra 2015. godine postala je deo najprestižnije i najcenjenije vinske institucije na svetu Wine and Spirit Education Trust.
Wine and Spirit Education Trust predstavlja najprestižniju i jednu od najuticajnijih vinskih institucija u svetu sa sedištem u Londonu. WSET već decenijama širi svoja znanja kroz svoje provajdere koji deluju u preko 55 zemalja sveta, a jedan među njima je i Vinska Akademija Srbije.
U želji da se vinska scena Srbije podigne na zavidan nivo i da naša vina budu prepoznata širom sveta, Vinska Akademija Srbije dobila je mogućnost i privilegiju da organizuje WSET obuke i ovde u Srbiji.

WSET obuke namenjene su onima koji se bave ugostiteljstvom, prodajom vina, distribucijom, vinarima, vinskim kritičarima, novinarima, vinskim blogerima, budućim ocenjivačima vina, kao i svim ljubiteljima vina koji tek ulaze u vinski svet.
U Vinskoj Akademiji Srbije možete pohadjati dva nivoa, WSET level 1 Award in Wines, WSET level 2 Award in Wines, kao i vinski servis, WSET level 1 Award in Wine Service, nakon čega slede nivo 3, diploma (dostupna samo u Londonu) koja je ujedno i preduslov za konkurisanje za Master of Wine titulu-najvišu i najprestižniju titulu u vinskom svetu.
Nakon svakog uspešno položenog nivoa, polaznik dobija WSET sertifikat koji je međunarodno priznat!
Kroz obuke, polaznici su u prilici da se bliže upoznaju sa plemenitim pićem, kroz teorijski i praktičan deo. Teme se tiču osnova vinarstva i vinogradarstva, servisa i degustacije vina, slaganja vina i hrane kao i upoznavanje sa karakterističnim sortama najpoznatijih vinskih regiona. Svaki čas podrazumeva i praktični deo – degustaciju vina.
Obuke se održavaju u Sremskim Karlovcima, u ambijentu koji je okružen vinogradima. Time svaki polaznik ima priliku da vidi gde počinje vinska priča, što predstavlja presedan prilikom ovakvih obuka. Značaj ovakvih obuka ogleda se i u stvaranju sve većeg broja poznavalaca vinske kapljice koji će svoje znanje moći da primene u sferama poput ugostiteljstva, turizma, proizvodnje vina, ali i studentima fakulteta koji se bave srodnim naukama.

Vinska Akademija Srbije

Janka Čmelika 18

21000 Novi Sad

Srbija

 

+381 63 8633122

skola.vina@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

Imate pitanje?

Kontaktirajte nas za sve željene informacije. Naš tim je uvek tu da Vam u najkraćem mogućem roku odgovori na sva pitanja.

Close Menu