Sommelier Step 2

Sommelier Step 2 namenjen je svima koji žele da nastave svoju karijeru kao somelijei

Sommelier Step 2 namenjen je svima koji žele da nastave svoju karijeru kao somelijei. Kurs obuhvata deo koji se tiče praktičnog i teorijskog dela vezanog za vina (WSET Level 2 – Award in Wines) i praktičnog dela vezanog za servis vina. Tokom obuke polaznici stiču znanje i veštine o ocenjivanju vina, servisu vina, o uticaju klime, vinifikacije i različitih sorti grožđa na kvalitet i stil vina, kako domaćih tako i vina širom sveta. Kurs obuhvata i sticanje znanja o penušavim vinima i pojačanim vinima. Ovaj nivo predstavlja mogućnost za profesionalno usavršavanje za sve one koji su već u vinskom poslu, kako bi proširili i usavršili svoja znanja i veštine. Tokom obuke polaznici uče kako da ocenjuju vina kroz degustaciju istih.

Za prijavu na ovaj kurs nije potrebno prethodno znanje, tako da je svako, ko istinski želi da nauči osnove o vinu, kako da degustira i oceni vino, dobrodošao!

Poslednji termin za prijavu je dve nedelje pre početka obuke!

• Principi somelijea
• Učenje o proizvodnji vina kao i faktorima koji utiču na stil i kvalitet vina
• Kako se degustira vino uz WSET Level 2 sistemski pristup degustaciji vina
• Glavne bele i crne vinske sorte
• Osnovne karakteristike i stilovi vina proizvedenih od najpoznatijih vinskih sorti na svetu
• Vinski regioni sveta
• Penušava vina i šampanjci
• Slatka i pojačana vina
• Čitanje vinske etikete
• Degustacija i ocenjivanje vina – praktičan deo koji se primenjuje tokom svih časova
• Vinski servis –praktičan deo

Svi polaznici Sommelier Step 2 obuke dobijaju i gratis predavanje o osnovama žestokih alkoholnih pića!

48 000 RSD
U cenu je uključeno: literatura, predavanja, vina, vinska čaša, oprema za servis vina koja se koristi tokom obuke, ispiti i obilazak vinarija i vinograda u okolini, nakon odslušanog kursa. Da bi polaznik dobio sertifikat, potrebno je da uspešno položi test koji se sastoji od 50 pitanja i praktični deo ispita iz servisa vina. 

Nakon uspešno položenog ispita, polaznik dobija WSET sertifikat koji je priznat u celom svetu!

Poslednji termin za prijavu je dve nedelje pre početka obuke!

Naredna obuka za Sommelier Step 2 počinje 12. decembra 2019. Obuka traje šest dana:

  • 12. decembar 2019. (17-20h)
  • 13. decembar 2019. (17-20h)
  • 16. decembar 2019. (17-20h)
  • 17. decembar 2019. (17-20h)
  • 18. decembar 2019. (17-20h)
  • 20. decembar 2019. (17-20h)

Ispit će se održati 22. decembra od 17h do 18h

Obuka se održava na Institutu za vinogradarstvo u Sremskim Karlovcima (ulica Karlovačkih Đaka). Za više detalja i tačnu lokaciju kliknite ovde.

Otkazivanje potvrđenih mesta se prihvataju do 20 dana pre početka kursa. Administrativna taksa u vrednosti od 4500,00 će biti odbijena, a ostatak naknade za kurs biće vraćena polazniku (minus troškovi studijskog materijala čija vrednost zavisi od nivoa kursa).
Transfer potvrđenog datuma za pohađanje kursa može se izvršiti na drugog polaznika ili na drugi kurs, 20 radnih dana pre datuma početka rezervisanog kursa, uz nadokandu od 4500,00 koja se oduzima od već uplaćene sume kao i troškovi dodatnog studijskog materijala. Transfer se ne može izvršiti na sledeći datum kursa. Svi transferi podležu raspoloživosti.
Ako polaznik potvrđenu rezervaciju kursa otkaže tokom 20 radnih dana pre početke kursa ili u bilo koje vreme nakon početka kursa, nema povraćaja novca.
Naknada kursa biće vraćena u celosti ako Vinska Akademija Srbije izmeni datum početka kursa ili otkaže kurs zbog nedovoljnog broja prijavljenih polaznika. Obaveštenje će biti upućeno 10 radnih dana pre planiranog datuma početka kursa.
Prilikom prijave na kurs, važno je da polaznik da tačne podatke i adresu za isporuku studijskog materijala (neophodne knjige za odgovarajući kurs) i uveri nas da će neko biti na navedenoj adresi da primi paket u propisanom roku. Ukoliko se studijski materijal vrati u distributivni centar, pošto nije uspešno primljen od strane naručioca, automatski će dovesti do dodatnih troškova povratka studijskog materijala na trošak naručioca tj.polaznika kursa.
Predsednik Vinske Akademije Srbije
Ljubica Radan

GDE SE NALAZIMO?

Obuke se održavaju u Sremskim Karlovcima. Sremski Karlovci, Institut za vinogradarstvo, ogledno dobro Poljoprivrednog fakulteta, Univerzitet u Novom Sadu (ulica: Karlovačkih đaka)

Vinska Akademija Srbije

Janka Čmelika 18

21000 Novi Sad

Srbija

 

+381 63 8633122

skola.vina@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

Imate pitanje?

Kontaktirajte nas za sve željene informacije. Naš tim je uvek tu da Vam u najkraćem mogućem roku odgovori na sva pitanja.

Close Menu