WSET Level 3 Award in Wines

WSET Level 3 Award in Wines predstavlja naprednu obuku za profesionalce koji rade u vinskoj industriji kao i za entuzijaste koji žele ozbiljnije da prošire svoje znanje o vinu

WSET Level 3 Award in Wines namenjen je pojedincima koji žele da se detaljno posvete svetu vina. Ovaj nivo svakom polazniku pruža detaljno razumevanje uzgajanja grožđa i proizvodnje vina. Po završetku kursa ćete biti u mogućnosti da precizno procenite vina i da koristite vaše znanje da biste pouzdano objasnili stil i kvalitet istih. Senzorne sposobnosti se uvežbavaju kroz degustaciju više od 70 vina iz različitih delova sveta.

Namenjen je profesionalcima ali i pravim entuzijastima koji žele da steknu detaljno znanje o vinu, vinarstvu i vinogradarstvu.

Za prijavu na ovaj kurs potrebno je da imate prethodno položen WSET Level 2 Award in Wines ili da posedujete odgovarajuće predznanje koje dokazujete polaganjem online kvalifikacionog testa kod nas.

Poslednji termin za prijavu je 3. novembar 2019.!

  • Ključni faktori u proizvodnji vina: lokacija, vinogradarske tehnike. proizvodnja vina, odležavanje i flaširanje
  • Kako ovi ključni faktori utiču na glavne karakteristike mirnih, penušavih i pojačanih vina u svetu
  • Kako da primenite vaše znanje da objasnite stil i kvalitet vina
  • Kako ocenjivati vina, opisati njihove karakteristike i proceniti njihov kvalitet uz WSET Level 3 sistemski pristup degustaciji vina

Svi WSET kursevi se održavaju na engleskom jeziku. Literatura za ispit kao i sam ispit su takođe na engleskom jeziku.

1000 EUR u dinarskoj protivvrednosti (mogućnost plaćanja u tri rate)

U cenu je uključeno: literatura, predavanja, vina, ispit i obilazak  vinarija i vinograda u okolini, nakon odslušanog kursa.

Da bi polaznik dobio sertifikat, potrebno je da uspešno položi test (pismeni deo) i degustacioni deo koji se sastoji od degustacije dva vina ‘na slepo’.

Nakon uspešno položenog ispita, polaznik dobija WSET Level 3 sertifikat koji je priznat u celom svetu!

Poslednji termin za prijavu je 30. septembra 2019.!

Naredna obuka za WSET Level 3 Award in Wines počinje 22. novembra 2019. Obuka traje pet dana:

  • 22. novembar 2019. (9-16h)
  • 23. novembar 2019. (9-16h)
  • 24. novembar 2019. (9-16h)
  • 6. decembar 2019. (9-16h)
  • 7. decembar 2019. (9-16h)

Ispit će se održati 8. decembra od 9  do 13h. Ispit se sastoji iz degustacionog i pismenog dela.

Svi WSET kursevi se održavaju na engleskom jeziku. Literatura za ispit kao i sam ispit su takođe na engleskom jeziku.

U slučaju da ne položite ispit, svako ponovno polaganje ispita se plaća 100 EUR u dinarskoj protivvrednosti.

Obuka se održava na Institutu za vinogradarstvo u Sremskim Karlovcima (ulica Karlovačkih Đaka). Za više detalja i tačnu lokaciju kliknite ovde.

Otkazivanje potvrđenih mesta se prihvataju do 20 dana pre početka kursa. Administrativna taksa u vrednosti od 4500,00 će biti odbijena, a ostatak naknade za kurs biće vraćena polazniku (minus troškovi studijskog materijala čija vrednost zavisi od nivoa kursa).
Transfer potvrđenog datuma za pohađanje kursa može se izvršiti na drugog polaznika ili na drugi kurs, 20 radnih dana pre datuma početka rezervisanog kursa, uz nadokandu od 4500,00 koja se oduzima od već uplaćene sume kao i troškovi dodatnog studijskog materijala. Transfer se ne može izvršiti na sledeći datum kursa. Svi transferi podležu raspoloživosti.
Ako polaznik potvrđenu rezervaciju kursa otkaže tokom 20 radnih dana pre početke kursa ili u bilo koje vreme nakon početka kursa, nema povraćaja novca.
Naknada kursa biće vraćena u celosti ako Vinska Akademija Srbije izmeni datum početka kursa ili otkaže kurs zbog nedovoljnog broja prijavljenih polaznika. Obaveštenje će biti upućeno 10 radnih dana pre planiranog datuma početka kursa.
Prilikom prijave na kurs, važno je da polaznik da tačne podatke i adresu za isporuku studijskog materijala (neophodne knjige za odgovarajući kurs) i uveri nas da će neko biti na navedenoj adresi da primi paket u propisanom roku. Ukoliko se studijski materijal vrati u distributivni centar, pošto nije uspešno primljen od strane naručioca, automatski će dovesti do dodatnih troškova povratka studijskog materijala na trošak naručioca tj.polaznika kursa.
Predsednik Vinske Akademije Srbije
Ljubica Radan

GDE SE NALAZIMO?

Obuke se održavaju u Sremskim Karlovcima. Sremski Karlovci, Institut za vinogradarstvo, ogledno dobro Poljoprivrednog fakulteta, Univerzitet u Novom Sadu (ulica: Karlovačkih đaka 100)

Vinska Akademija Srbije

Janka Čmelika 18

21000 Novi Sad

Srbija

 

+381 63 8633122

skola.vina@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

Imate pitanje?

Kontaktirajte nas za sve željene informacije. Naš tim je uvek tu da Vam u najkraćem mogućem roku odgovori na sva pitanja.

Close Menu