Sommelier Step 1

Sommelier Step 1 namenjen je onima koji žele svoju karijeru da nastave kao somelijei

Sommelier Step 1 namenjen je onima koji žele svoju karijeru da nastave kao somelijei. Kurs obuhvata učenje o vinima (WSET Level 1 Award in Wines) i servisu vina. Kroz ovaj kurs, polaznici stiču znanje i veštine koje su neophodne za ulazak u posao somelijea. Polaznici se obučavaju za nezavisno istraživanje u pogledu stila vina, slaganja vina i hrane, kao i pravilno čuvanje i služenje vina tj. servisu vina. Kroz degustaciju vina, polaznici će imati priliku da nauče kako se vino ocenjuje, degustira, a kako pravilno servira i slaže uz hranu. Sommelier Step 1 predstavlja osnovu za dalje usavršavanje u vinskom sektoru. Obuka je pogodna za obučavanje zaposlenih u sektoru ugostiteljstva, kao i za sve one koji su uključeni u vinski biznis.

Namenjen je budućim somelijeima, turističkim vodičima, studentima, vinskim trgovcima, ali i ljubiteljima vina koji žele nešto više da nauče o vinu.

Za prijavu na ovaj kurs nije potrebno prethodno znanje, tako da je svako ko istinski želi da nauči osnove o vinu i degustaciji vina, dobrodošao!

Poslednji termin za prijavu je dve nedelje pre početka obuke!

• Osnovni principi somelijea
• Učenje o glavnim stilovima vina
• Kako se degustira vino uz WSET Level 1 Sistemski pristup degustaciji vina
• Učenje o karateristikama i stilovima vina proizvedenih od najpoznatijih vinskih sorti grožđa
• Koja su to vina koja nose ime regije
• Učenje o pravilnom skladištenju i servisu vina, kao i posledice neadekvatnog čuvanja vina
• Servis vina-praktičan deo
• Degustacija i ocenjivanje vina-praktičan deo koji se primenjuje tokom svih časova
• Zdravlje i bezbednost!

34 000 RSD
U cenu je uključena: literatura, predavanja, vina, ispiti, oprema koja je neophodna za servis vina i obilazak jedne vinarije i vinograda u okolini, nakon završenog kursa. Da bi polaznik dobio sertifikat, potrebno je da uspešno položi test WSET Level 1 Award in Wines koji se sastoji od 30 pitanja i praktični deo ispita iz servisa vina. 

Nakon uspešno položenog ispita, polaznik dobija WSET Level 1 Award in Wines sertifikat koji je priznat u celom svetu!

Poslednji termin za prijavu je dve nedelje pre početka obuke!

Naredna obuka za Sommelier Step 1 počinje 29. oktobra 2019. Obuka traje četiri dana:

  • 29. oktobar 2019. (17-20h)
  • 30. oktobar 2019. (17-20h)
  • 31. oktobar 2019. (17-20h)
  • 1. novembar 2019. (17-20h)

Ispit će se održati 4. novembra od 15h do 15.45h

Obuka se održava na Institutu za vinogradarstvo u Sremskim Karlovcima (ulica Karlovačkih Đaka). Za više detalja i tačnu lokaciju kliknite ovde.

Otkazivanje potvrđenih mesta se prihvataju do 20 dana pre početka kursa. Administrativna taksa u vrednosti od 4500,00 će biti odbijena, a ostatak naknade za kurs biće vraćena polazniku (minus troškovi studijskog materijala čija vrednost zavisi od nivoa kursa).
Transfer potvrđenog datuma za pohađanje kursa može se izvršiti na drugog polaznika ili na drugi kurs, 20 radnih dana pre datuma početka rezervisanog kursa, uz nadokandu od 4500,00 koja se oduzima od već uplaćene sume kao i troškovi dodatnog studijskog materijala. Transfer se ne može izvršiti na sledeći datum kursa. Svi transferi podležu raspoloživosti.
Ako polaznik potvrđenu rezervaciju kursa otkaže tokom 20 radnih dana pre početke kursa ili u bilo koje vreme nakon početka kursa, nema povraćaja novca.
Naknada kursa biće vraćena u celosti ako Vinska Akademija Srbije izmeni datum početka kursa ili otkaže kurs zbog nedovoljnog broja prijavljenih polaznika. Obaveštenje će biti upućeno 10 radnih dana pre planiranog datuma početka kursa.
Prilikom prijave na kurs, važno je da polaznik da tačne podatke i adresu za isporuku studijskog materijala (neophodne knjige za odgovarajući kurs) i uveri nas da će neko biti na navedenoj adresi da primi paket u propisanom roku. Ukoliko se studijski materijal vrati u distributivni centar, pošto nije uspešno primljen od strane naručioca, automatski će dovesti do dodatnih troškova povratka studijskog materijala na trošak naručioca tj.polaznika kursa.
Predsednik Vinske Akademije Srbije
Ljubica Radan

GDE SE NALAZIMO?

Obuke se održavaju u Sremskim Karlovcima. Sremski Karlovci, Institut za vinogradarstvo, ogledno dobro Poljoprivrednog fakulteta, Univerzitet u Novom Sadu (ulica: Karlovačkih đaka)

Vinska Akademija Srbije

Janka Čmelika 18

21000 Novi Sad

Srbija

 

+381 63 8633122

skola.vina@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

Imate pitanje?

Kontaktirajte nas za sve željene informacije. Naš tim je uvek tu da Vam u najkraćem mogućem roku odgovori na sva pitanja.

Close Menu