Sommelier step 1

KOME JE NAMENJEN?

Sommelier step 1  namenjen je onima koji žele svoju karijeru da nastave kao someijei. Kurs obuhvata učenje o vinima (WSET level 1 Award in Wines) i servisu vina (WSET level 1 Award in Wine Service). Kroz ovaj kurs, polaznici stiču znanje i veštine koje su neophodne za ulazak u posao somelijea. Polaznici se obučavaju za nezavisno istraživanje u pogledu stila vina, slaganja vina i hrane, kao i pravilno čuvanje i služenje vina tj.servisu vina. Kroz degustaciju vina, polaznici će imati priliku da nauče kako se vino ocenjuje, degustira, a kako pravilno servira i slaže uz hranu. Sommelier step 1 predstavlja osnovu za dalje usavršavanje u vinskom sektoru. Obuk je pogodna za obučavanje zaspolenih u sektoru ugostiteljstva, kao i za sve one koji su uključeni u vinski biznis.

Namenjen je budućim somelijeima, turističkim vodičima, studentima, vinskim trgovcima, ali i ljubiteljima vina koji žele nešto više da nauče o vinu.


KO MOŽE DA SE PRIJAVI NA KURS?

Za prijavu na ovaj kurs nije potrebno prethodno znanje, tako da je svako ko istinski želi da nauči osnove o vinu i degustaciji vina, dobrodošao!

CENA: 32000 RSD

U cenu je uključena: literatura, predavanja, vina, ispiti, oprema koja je neophodna za servis vina i obilazak jedne vinarije i vinograda u okolini, nakon završenog kursa.

Da bi polaznik dobio sertifikate, potrebno je da uspešno položi test Level 1 Award in Wines koji se sastoji od 30 pitanja  i praktični deo ispita iz servisa vina. Ukoliko polaznik ne položi teorijski test o vina (WSET level 1 Award in Wines), a položi test iz servisa vina, nije moguće da dobije sertifikat. Ukoliko položi ispit iz teorijskog dela o vinu (WSET Level 1 Award in Wines), ali ne i iz servisa vina, polaznik dobija sertifikat samo za WSET level 1 Award in Wines, servis vina je moguće polagati u narednim terminima!

Nakon uspešno položenog ispita, polaznik dobija WSET Level 1 sertifikat koji je priznat u celom svetu!

PLAN I PROGRAM:

  • Osnovni principi somelijea
  • Učenje o glavnim stilovima vina
  • Kako se degustira vino uz WSET Level 1 Sistemski pristup degustaciji vina
  • Učenje o karateristikama i stilovima vina proizvedenih od najpoznatijih vinskih sorti grožđa
  • Koja su to vina koja nose ime regije
  • Učenje o pravilnom skladištenju i servisu vina, kao i posledice neadekvatnog čuvanja vina
  • Servis vina-praktičan deo
  • Degustacija i ocenjivanje vina-praktičan deo koji se primenjuje tokom svih časova
  • Zdravlje i bezbednost!

 

DATUM:

od 9. do 12. Maja 2018.   17-20h

ISPIT:

18. Maj 2018.   17h

Ispit je na engleskom jeziku, traje 45 minuta i sastoji se od 30 pitanja sa ponuđenim odgovorima (a,b,c,d). Za prolaz je potrebno 70% tačnih odgovora.

Praktični deo – demonstracija servisa vina

PRE POČETKA ISPITA, SVAKI POLAZNIK MORA POKAZATI VALIDNU LIČNU KARTU ILI PASOŠ!

MESTO ODRŽAVANJA:

Sremski Karlovci, Institut za vinogradarstvo, ogledno dobro Poljoprivrednog fakulteta, Univerzitet u Novom Sadu (ulica: Karlovačkih đaka 35)

Kako doći do nas: Za sve koji ne poseduju sopstveno vozilo (ili jednostavno ne žele da voze), najbolje rešenje je linijski taksi za Sremske Karlovce koji vozi po ceni autobuske karte (160,00 dinara po osobi) do bilo kog odredišta u Sremskim Karlovcima. a putnike kupi bilo gde na Bulevaru Oslobođenja.

Telefon Novus linijski taxi za Sr. Karlovce – 063 509700. Dakle, pozovete ih par sati pre planiranog dolaska za Sr. Karlovce i rezervišete mesto za vreme koje vam odgovara i onda ih u ugovoreno vreme sačekate negde na Bulevaru Oslobodjenja gde vama odgovara najviše.
Ovaj prevoz važi za one koji idu iz Novog Sada. Za one koji dolaze iz Beograda, birajte autobuse koji idu starim putem za Novi Sad ili odaberite voz. Svi oni koji idu autom, navigacija je najbolja opcija.

POSLEDNJI TERMIN ZA PRIJAVE: DESET DANA PRE POČETKA OBUKE!

Prijava za Sommelier step 1 kurs
OTKAZIVANJE I POVRAĆAJ TROŠKOVA