WSET Level 1 Award in Wines

KOME JE NAMENJEN?

WSET Level 1 Award in wines predstavlja obuku za one koji žele da brzo i lako steknu kvalitetno znanje o vinu kroz interaktivan, koncizan i sistemski program. Kroz ovaj kurs, polaznici se obučavaju za nezavisno istraživanje u pogledu stila vina, slaganja vina i hrane, kao i pravilno čuvanje i služenje vina. Kroz degustaciju vina, polaznici će imati priliku da nauče kako se vino ocenjuje i degustira. WSET level 1 Award in Wines je takođe osnova za dalje usavršavanje u vinskom sektoru.

Namenjen je budućim somelijeima, turističkim vodičima, studentima, vinskim trgovcima, ali i ljubiteljima vina koji žele nešto više da nauče o vinu.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI NA KURS WSET LEVEL 1?

Za prijavu na ovaj kurs nije potrebno prethodno znanje, tako da je svako ko istinski želi da nauči osnove o vinu i degustaciji vina, dobrodošao!

DATUM:

od 4. do 6. juna  2018.  17-20h

ISPIT:

18. jun 2018.  17h

Ispit je na engleskom jeziku, traje 45 minuta i sastoji se od 30 pitanja sa ponuđenim odgovorima (a,b,c,d). Za prolaz je potrebno 70% tačnih odgovora.

CENA: 28000 RSD

U cenu je uključena: literatura, predavanja, vina, ispit i obilazak jedne vinarije i vinograda u okolini, nakon završenog kursa.

Da bi polaznik dobio sertifikat, potrebno je da uspešno položi test koji se sastoji od 30 pitanja.

Nakon uspešno položenog ispita, polaznik dobija WSET Level 1 sertifikat koji je priznat u celom svetu!

PLAN I PROGRAM:
  • Učenje o glavnim stilovima vina
  • Kako se degustira vino uz WSET Level 1 Sistemski pristup degustaciji vina
  • Učenje o karateristikama i stilovima vina proizvedenih od najpoznatijih vinskih sorti grožđa
  • Koja su to vina koja nose ime regije
  • Učenje o pravilnom skladištenju i servisu vina, kao i posledice neadekvatnog čuvanja vina
  • Degustacija i ocenjivanje vina-praktičan deo koji se primenjuje tokom svih časova
  • Zdravlje i bezbednost!

PRE POČETKA ISPITA, SVAKI POLAZNIK MORA POKAZATI VALIDNU LIČNU KARTU ILI PASOŠ!

MESTO ODRŽAVANJA:

Sremski Karlovci, Institut za vinogradarstvo, ogledno dobro Poljoprivrednog fakulteta, Univerzitet u Novom Sadu (ulica: Karlovačkih đaka 35)

Kako doći do nas: Za sve koji ne poseduju sopstveno vozilo (ili jednostavno ne žele da voze), najbolje rešenje je linijski taksi za Sremske Karlovce koji vozi po ceni autobuske karte (160,00 dinara po osobi) do bilo kog odredišta u Sremskim Karlovcima. a putnike kupi bilo gde na Bulevaru Oslobođenja.

Telefon Novus linijski taxi za Sr. Karlovce – 063 509700. Dakle, pozovete ih par sati pre planiranog dolaska za Sr. Karlovce i rezervišete mesto za vreme koje vam odgovara i onda ih u ugovoreno vreme sačekate negde na Bulevaru Oslobodjenja gde vama odgovara najviše.
Ovaj prevoz važi za one koji idu iz Novog Sada. Za one koji dolaze iz Beograda, birajte autobuse koji idu starim putem za Novi Sad ili odaberite voz. Svi oni koji idu autom, navigacija je najbolja opcija.

POSLEDNJI TERMIN ZA PRIJAVU: DESET DANA PRE POČETKA OBUKE!

 

Prijava za WSET Level 1 Award in Wines kurs
OTKAZIVANJE I POVRAĆAJ TROŠKOVA